Aku Mimi DSLR convert

By: Cinot Monster

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Tuesday, 2-Jun-2009 13:35 Email | Share | | Bookmark
News :

First assignment aku as "PappaRazzi". Walaupun nama tu dah akan2 dengan nama aku "MimiRadzi" sbb kebetulan bapa aku nama Radzi. Cuma bezanya aku bukan Pappa-org tp aku anak-org "AnnakRadzi".

Well citer aku hari ni cuma experiance aku konon2 jadi reporter CSI wakakakaaka...
1- mmg sangat2 tak sesuai la dengan aku sbb aku pendek, maka agak susah nk amik shot tgh2 sesak org ramai. so kene la menyelit2.
2- aku pompuan yg slalu org sinonimkan dengan kasut tumit. wlupun hakikatnyer aku tk selesa kerja dengan kasut tumit tinggi dan lebeh selesa dengan kasut ala2 sport, tapi sbb aku pendek terpaksala aku pilih kasut yg sport tp agak tinggi. huh susah oo time beli kasut
3- What?! tempat kebakaran??? in my brain aku dh terpikir dah arang-hitam. time tu juga aku plan nk pakai baju apa. seluar apa? aku terus grab my old jeans ngan my old boyish-shirt. nmpak la mcm lasak skit... hoh tp bila dh smpai tempat kejadian............................................

untuk lebih selamat aku amik gambar kat tempat2 elok dan selamat je. kira2 cm pijak di tanah rata dan bersemen la. maklum saja aku la reporter yang pertama yang sampai. jadi aku tk de saingan dengan org len time nk amik shot. aku pun tak de la tersepit antara org2 lain sehinggalah seorg reporter dari salah satu akhbar muncul. mungkin kerana sudah biasa dengan tugas, dia meredah tengah-tengah tapak bekas kebakaran. arang ke abu ke dia tak peduli demi shot2 yg dia kehendaki. aku mula tercabar namun aku biarkan adegan itu berterusan sehingga aku juga diberi arahan untuk meredah arang tersebut... eeiii yyuullllkkksss.... kasut baru!!!! tidak!!!!

sekali dua tapak aku kontrol lg... masuk dua tiga tapak muka amatur yg kekok mula jelas di wajah aku. slurp! aku terpijak takungan "air-Bomba" yang di penuhi arang. OMG! kasut baru!! aku toleh kiri kanan, reporter td senyum kat aku. "baik-baik byk air" aku senyum je. "tak pe saya tengah carik tempat nk pijak" dengan terdesak aku pijak je gelung besi yg asalnya adalah tilam spring yg telah hangus terbakar. harap2 spring ni mampu la tampung berat badan aku. akhir nyer aku dh smpai di tgh2 lautan arang. fuh... tiba2 aku buntu.. shot apa aku nk amik kat sini???? satu catchy-Sympathetic shot pun tk de. suma nyer dh jd arang... tidak!!!! well aku try my best dlm keadaan berdiri tk stabil. tp satu pun tk de yg aku puas hati kecuali gambar adegan pujuk memujuk tu... huhuhuhu try again later...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net